ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Ιστορία του Συλλόγου

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 1 Γενάρη του 1954 από τους Μυρωνίδη ως πρόεδρος της ομάδας και τους Βλάχο, Μερτίνο και Μπουκουβάλα.

Διατελέσαντες πρόεδροι μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

ΚΑΨΗΣ-ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ-ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ(O οποίος είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος από το 1963 έως το 1970) ΝΤΑΓΚΛΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΔΩΜΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ-ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ-ΧΑΤΖΗΓΡΥΠΑΡΗΣ-ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ-ΤΖΟΥΦΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ-ΙΕΤΙΩΝ-ΠΑΠΠΑΣ ΦΩΤΙΟΣ-ΣΙΒΡΙΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ-ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΑΡΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΓΙΑΡΛΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΔΗΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Είναι ο τωρινός πρόεδρος)

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε αρχικά με το όνομα «Αστόρια» και είχε έδρα το χώρο που βρίσκονται τα σχολεία σήμερα στη πλατεία Φατσέα με γραφεία στο καφενείο του Ξεροντρούλια στην Τμώλου 26.Τα γραφεία του Συλλόγου φιλοξενήθηκαν στη συνέχεια στις παρακάτω διευθύνσεις: Πλατεία Φατσέα (Καφενείο Αρμονία) Τμώλου 29,Φλέμινγκ 51,Αιγιαλείας 59 και στο γήπεδο της Εργάνης που βρίσκονται μέχρι και σήμερα.

Το 1967-1968 έγινε συγχώνευση με το ανεξάρτητο σωματίο «Φοίβος Βύρωνα» και ο σύλλογος μετονομάστηκε σε «ΓΣ.Βυρώνα». To 1971 μετονομάστηκε ξανά λαμβάνοντας τη σημερινή του ονομασία «Α.Ο. ΒΥΡΩΝ».  Η ομάδα μετέχει ανελλιπώς από την ίδρυση της στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Α. Η έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο “Δημήτρης Νικολαϊδης” Εργάνης.